Vad har regeringen och de gamla grekerna gemensamt?

by

Svar – En farlig Ask.

FRA lagstiftningen som regeringen drev igenom för 2 år sedan verkar ha öppnat upp för en obeveklig övervaknings- och förmyndarattityd hos moderaternas justitieminister.

Varje gång regeringens Beatrice Ask uppmärksammats i pressen på sistone (pudel runt brännmärkning av misstänkta) så kommer en ny olycka över mänskligheten på samma sätt som när Pandoras ask öppnades i den grekiska mytologin.

Nu vill hon seriöst göra en valfråga av kameraövervakning. Är hon senil på riktigt? Tror hon verkligen att social trygghet är samma sak som övervakning? och att övervakning är något som Moderaterna bör driva i valrörelsen? Själv mötte jag många moderater som var urförbannade på vad regeringen gjorde runt FRA-lagen förförra året (bra artikel om det spelet och Asks insats), och med hennes senaste uttalanden är det nästan självklart att se hur datalagringsfrågan kommer att behandlas om hon får fortsätta på justitieministerposten efter valet.

Stoppa Ask:en innan det är försent!

Etiketter: , ,

11 svar to “Vad har regeringen och de gamla grekerna gemensamt?”

  1. ba Says:

    Övervakningsbranschen har ju varit och uppvaktat både Ask och Bodström om just kameraövervakning. Trygghetskameror som de har en kampanj för att benämna det.

    Jag bloggade om det tidigare i våras, tidningen som jag länkar till är värd att bläddra igenom.

    http://sanitarium.se/blog/2010/04/nyspraket-lever-och-frodas-i-overvakningsbranschen/

    /ba

    • Anders Hedberg Says:

      Intressant länk. Tack. Noterade att tidningen hade med Ask, Bodström, Linander och Pehrson. Vilket gäng de pratat med.

      På sidan 6 skriver de om hur de bildar lobbyorganisationen SNOS för att just påverka politikerna så vi ska få mer av sånt här.

  2. Markus "LAKE" Berglund Says:

    Du har lyckats med en av de bättre ordvitsarna på Ask-temat jag sett. 🙂

    För övrigt anser jag at du har helt rätt!

    Bra lästips Ba!

  3. Daniel Says:

    Jag tycker speciellt följande från DN:s notis var iögonfallande:

    ”Beatrice Ask vill också att polisen ska få använda bilder från kamerövervakning till exempel på sin hemsida för att få hjälp att klara upp brott.”

    Visst ville England införa nåt liknande nyss?

  4. Jan-Olof Flink Says:

    LOL, får jag använda ordvitsen i en insändare?

    Mvh

    /J-O

  5. Christoffer Eldengrip Says:

    Mycket bra skrivet bland det klockrenaste texter jag läst på länge fortsätt prestera. Länka till denna på Facebook. Har du skickat in inlägget till någon tidning? i annat fall så tycker jag du ska göra det.

    Ännu en gång visar Beatrice Ask varför man måste
    RÖSTA PÅ PIRATPARTIET I RIKSDAGSVALET 2010.

  6. Datalagring, Ask-moln och FRA » Sharpless blogg Says:

    […] utan förhandsbedömning. Piraten Anders jämför regeringen med de gamla grekerna, ty bägge har en farlig Ask och J-O skriver om Askometern som är på noll igen. Citerar det senare inlägget: Kameror […]

  7. Ett steg framåt – och ett tillbaka « Per pladdrar på Says:

    […] Beatrice Ask har inte ingivit förtroende i sin roll som justitieminister, speciellt inte i den växande integritetsrörelsen. Hennes förslag om att lägga över ansvaret för tillståndsgivning för kameraövervakning på Datainspektionen är ett förvånande och positivt inslag i den annars väldigt negativa politik som justitiedepartementet stått för under hennes ledning. Förhoppningsvis kan denna del av förslaget bli verklighet och på så sätt öka rättssäkerhet och integritet när det kommer till övervakningskameror. Den andra delen av förslaget bör dock förpassas till papperskorgen i sin nuvarande form. […]

  8. Sommarens 5 bästa bärbara | webbhotell blog Says:

    […] Vad har regeringen och de gamla grekerna gemensamt? « Piraten Anders […]

Lämna en kommentar