Varför fördöms slampiga kvinnor

by

Träffar ibland folk som tycker de ska få leva sina liv helt utan att samhället ska sätta några gränser för det. Ibland håller jag till och med med de, men jag har ändå den där gnagande känslan att de inte förstår varför samhället har rätt och haft rätt att lägga sig i saker som med vem och hur ofta man har sex med någon.

Sydsvenskan har en utmärkt liten pärla som handlar om änglamakerskor i början av 1900-talet. Den är läsvärd, för man får verkligen en inblick i att änglamakerskorna tog död på de nyfödda barnen. Ibland genom ren och skär vanvård så det skär i en när man läser om det.

Det är inte artikelns huvudämne, men det framkommer med all önskvärd tydlighet att det är samhället som får betala för dessa oönskade barn, och de är många. 12% av barnen i en församling i Malmö föds utanför äktenskapet. De inackorderas hos familjer som tar sig an de för minsta möjliga kostnad. Barnen säljs till den som lovar att ta hand om de till lägsta peng från det offentliga.

Just detta att oönskade barn kostar alla samhällsmedborgare pengar är väsentligt att förstå. En kvinna som ligger runt, blir gravid och sen låter samhället betala för barnet blir helt enkelt inte särskilt populär. Det är så kulturer skapas som fördömer lössläppta kvinnor. Har kvinnan en man som försörjer henne och deras gemensamma barn så är det inget problem för någon annan i samhället utan något som uppmuntras istället. Raskt får vi en kultur som istället gillar äktenskap mellan man och kvinna och inrättar det som en sanning given av gud.

Här är sydsvenskans artikel. Länk.

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: