MS vs i4i. Mjukvarupatent ställer till det.

by

Network World har en förklarande artikel om de senaste händelser runt förbudet att sälja Microsoft Office i USA. Kort så ser det ut som att MS verkar gå mot en förlust vilket ställer till det rejält för mjukvaruindustrin.

I somras diskuterade jag kort med Patentverkets generaldirektör, Susanne Ås Sivborg , som erbjöd sig att göra patentundersökningar för att se om man gjorde patentintrång. På min fråga om PRV kunde garantera att man inte gjorde patentintrång blev svaret naturligtvis – Nej, det kunde de inte. Det är lite kärnan i MS problem just nu. Alla vet att produkter gör patentintrång, speciellt komplexa produkter som består av många delar, och det finns inget sätt för ett producerande och säljande bolag att skydda sig mot det.

Det är bara att hoppas att produkten inte säljer som smör i solsken, för då kommer juristerna sättande med sina krav.

Som om det inte räckte med företagsböter så finns det Moderater som vill kasta sveriges bäst säljande företagsledare i fängelse. Det blir nämligen så när Sverige säljer komplexa telekomprodukter, något vi är duktiga på. Tror jag ska skicka de en länk till den här bloggposten.

 

 

Etiketter: , , , ,

2 svar to “MS vs i4i. Mjukvarupatent ställer till det.”

  1. Dennis Nilsson Says:

    Som man bäddar får man ligga.

    Sett ur ett längre perspektiv så kommer detta att få Microsoft m.fl MEGA-företag att se om sin patent-strategi. Det de nyttjar mot andra kan vändas mot dem själva.

  2. Piratpartiet – Bättre på TILLVÄXT än Moderaterna! « Emil Isberg Says:

    […] ”Som om det inte räckte med företagsböter så finns det Moderater som vill kasta sveriges bäst säljande företagsledare i fängelse. Det blir nämligen så när Sverige säljer komplexa telekomprodukter, något vi är duktiga på. Tror jag ska skicka de en länk till den här bloggposten.” […]

Lämna en kommentar