MP och V säljer vår integritet för 3 kr/person!

by

DN har uppmärksammat att ”partierna” kommer att införa datalagringsdirektivet nu direkt efter valet. Det intressanta i artikeln är två saker.

1. V och MP viker ner sig inför böterna från EU.

2. Böterna kommer enligt artikeln att vara på 27 miljoner kronor. I Sverige bor runt 9 miljoner invånare. Priset för oss att slippa få lagrat vår mail, alla websajter vi surfar på, våra telefonsamtal och platsen vi tar emot telefonsamtal på är alltså 27 miljoner kr / 9 miljoner = 3 kr/person.

I Danmark kostade ett införande en kvarts miljard kronor. Hallå? Är någon hemma? och kan räkna på det här? Det är extremt lönsamt för svensk industri att ta böterna istället för att köpa övervakningssystem från HP och skicka pengarna till USA.

… eller var det bara vackra ord för att dissa en politisk motståndare vi hörde när ni talade om FRA-lagen, mänskliga rättigheter och att införa något som svenska folket är emot när ni själva satt utan makt att påverka besluten?

Etiketter: ,

Ett svar to “MP och V säljer vår integritet för 3 kr/person!”

  1. De Rödgröna eller Alliansen det kvittar, din integritet på nätet ÄR hotad | Integritet och Frihet Says:

    […] få det att framstå som att valet står om så otroliga skillnader men egentligen är de minimala. Anders Hedberg skriver att det kostar 3 kronor/invånare att skita i direktivet och betala böter till EU, men […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: