Almedalen – söndag, tältresning

by

Strax efter 8 anlände vi till vår plats nummer 51 på piren och pratade lite med tältfirman som reste granntältet, vi satte ihop deras resta tält med vårt eget med några band och fick låna borr och franskskruv som vi borrade ner i tältfötterna och ner i asfalten så att tälten inte skulle flytta sig i blåsten. Lustigt nog behöver man inte borra i asfalten, det är bara att skruva i franskskruven med skruvdragaren.

Sandra, Tim och jag började packa upp och inreda tältet, och strax efter lunch började vi även få igång slushmaskinen.

Där någonstans upptäcker vi att affärsmodellen från Dreamhack inte alls funkar här, att köpa en bra snygg mugg för 50 kr och få påfyllning för 10 i all oändlighet funkade bra på Dreamhack, men här vill folk ha något i handen som de känner till och kan dricka en stund och sen inte behöva komma tillbaka. Folk strosar mellan stånden och ner till badet, men vill inte springa omkring med en jättemugg. 50 kr anses väldigt dyrt, det är bara något enstaka fans som köper. Värst är ändå barnen, innan vi fått upp skylten med priserna kommer det fram förväntansfulla barn som lyser i ögonen och som springer tillbaks till sin mamma som säger blankt nej. Det är till och med så illa att föräldrarna tror att det är gratis, eftersom det mesta partipolitiska här har en massa gratisgodis, etc. och skickar fram barnen för att snällt fråga. Usch, jag skäms. Det här är inte bra reklam.

Framåt 15 ringer Dexe och säger att Reprapmaskinen som släpats från Malmö till Lund via alla transportsätt utom tunnelbana och flyg hela dagen, inte får bäras ombord på färjan utan måste åka på transportbandet som allt annat bagage. En mardröm då maskinen är känslig. Vid 18 så möter jag upp vid färjan och den ser relativt bra ut. Imorgon ska vi se om vi kan ställa upp den i montern.

Kvällen avslutas för min del med räddningsinsats för Renes bil som laddat ur batteriet innanför söderport, en pizza på samma ställe som igår och några timmas samtal med först folk i UP huset, sen i PP-huset. I säng vid 1, och nu upp vid 5.

Annonser

Etiketter:

3 svar to “Almedalen – söndag, tältresning”

 1. christoffer Says:

  Bra jobbat. du är en klippa anders.

 2. E-mannen Says:

  Jag vill veta hur ni löser slush-ekonomi-problemet. Lämna inte den tråden hängande tack 🙂

 3. Anders Hedberg Says:

  Vi löste det såhär –
  1. Vi hade inte priserna uppe medans vi reste tältet första dagen, förräns nästan allra sista minutrarna. Det gjorde att folk kom fram och frågade och blev besvikna.
  2. Vi skaffade enklare plastmuggar från Ica, modell ölglas. De rymmer lika mycket men är mer slit och släng. De säljer vi för 20 kr vilket är betydligt mer överkomligt för de flesta.
  3. Vi har normala dricksglas som en backup ifall det är något barn som inte får/kan köpa. Att användas med hjärta.

  Reprappen är en fantastisk maskin, i tisdags när SD killarna var på väg från området så mötte jag de och de pratade om Reprappen som något riktigt fräckt och fantastiskt. Vi har alltså inte kunnat köra maskinen där ute pga blåsten, men den är fantastisk att titta på och drömma om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: