Sydsvenskans blogg om politik i Lund (läsbar)

by

Sydsvenskan publicerade Piratpartiets svar på Jan Samuelssons tidigare blogginlägg. Tyvärr går det inte att just nu läsa vad Jan skriver som svar på grund av några felaktiga html-taggar så jag tog mig friheten att bryta mot copyrightlagen , inom lagens gränser, att fixa till den och sen citera den här istället. Han påpekar en hel del intressanta saker, men vi börjar helt enkelt med texten som den bör vara. Jan skrev:

Första gången jag intervjuade Piratpartiets företrädare Jacob Dexe och Simon Rosenqvist hävdade de att Lundaavdelningen hade 650 medlemmar. Ett par veckor senare var medlemstalet uppe i 743 personer och Piratpartiet var därmed Lunds största parti, sett till antalet medlemmar. Två veckor senare var man nere i 535 medlemmar. Man behöver inte vara journalist för att höja på ögonbrynen över en sådan berg och dalbana i medlemsmatrikeln.
För att kolla hur partiets medlemskontroll funkar och i vilken mån man kan manipulera medlemsantalet ansökte jag om medlemskap i namnet Henry Chinaski (Charles Bukowskis alter ego). Direkt hälsades jag via mejl välkommen som medlem och inbjöds till omröstningar. Det förflöt två veckor utan någon ifrågasatte Chinaskis/mitt medlemskap. Först när jag skrev om det i tidningen uppmärksammande partiet miniwallraffandet.
Det här blev den mest omdebatterade politiska nyheten i Lund under de gångna 14 dagarna. Det blev många ifrågasättande inlägg, främst från Piratpartister, på min blogg. Får man verkligen göra så här, var det nödvändigt och har du kollat upp de andra partiernas krav på personnummer? Svaren är, för att citera kronprinsessan Victoria, ”ja, ja, ja”.
Piratpartiet uppger att ett kontrollbrev kan vara på väg via snigelpost till Henry Chinaski, som har min hemadress, och att detta skulle avslöja mig eftersom posten returnerar alla brev där namnet är felaktigt. Men så funkar det inte, enligt Postens presstjänst. Du kan sätta upp vilket namn du vill på din brevlåda/brevinkast och sedan räcker det att du uppmärksammar brevbäraren på att den här personen bor hos dig, så ska breven delas ut. Och hade jag sökt medlemsskap i namnet Jan Svensson betvivlar jag att någon hade kollat mig.
Jag tycker det vore mer rättvisande om PP i fortsättningen talade om antalet sympatiserande mail som skickats till oss istället för medlemmar.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: