Hjälp ifall din Android inte synkar med Google

by

Missad utsikt

Vi var på en minisemester i Barcelona. Det första jag gör numera är att köpa ett förbetalt sim-kort med bredband till min HTC Hero när jag kommer utomlands på semester. Det är helt otroligt vad beroende man kan bli av att alltid ha zoombara kartor med satellitbilder (Google Maps med den inbyggda gps’en), wikipedia (världens samlade kunskap för alla historiska händelser man blir nyfiken på) och bara google (för att kolla öppettider till museer och köpcentra).

När vi väl hittat en telefonbutik som var öppet en söndag i turistkomplexet nere i hamnen, så provade vi simkortet i butiken, vis av skadan i kroatien för ett år sen – hur aktiverar man sitt mobila bredband via kroatiska röstinstruktioner? Surfningen funkade direkt, men synkningen på mailen och google maps funkade inte alls. Jätteskumt fel. Raderade Google Apps data för att få ingång inloggningsfrågorna igen, men det hjälper inte. Andra varianten att göra en factory-default vill man inte gärna göra på semestern och tappa alla appar och kontakter… vilken mardröm. Lyckas förstöra resten av den dagens semester med olika försök att få igång synkningen. Tittar mer på telefonen än på utsikten från linbanan i hamnen och ser att linebanekorgskötaren sneglar undrande på mig.

Hemma igen så funkar inte synkningen trots att jag stoppar in mitt gamla sim-kort igen. Nu börjar det bli kris, ingen fungerande kalender och dessutom har jag lyckats tömma den på det mesta jag ska göra i veckan. Kriiiis…

Nå, lite googlande och det är tydligen en känd och hatad bugg hos Android som visat sig ibland när man byter sim-kort. Såhär löser du det utan att resetta ALLT:

1. Läs detta inlägg http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=3477#c16

2. Bli root på din Android! Jo, du måste alltså utnyttja ett säkerhetshål i Linuxen för att bli root på din telefon för att kunna fixa felet. Jag är fortfarande lite chockad över det här. Jag vill ha ett fungerande arbetsredskap och inte en hemmabyggd sänkt epa-traktor med stor varningsskylt där bak, men det är alltså enda sättet ifall det skulle hända igen utan att tvingas göra en fullständig reset på eländet.

2a) Ladda hem drivrutinerna till Windows 7 – http://www.mydigitallife.info/2009/08/24/workaround-for-htc-hero-sync-problem-in-windows-7/ (Anslut telefonen till datorn och säg åt telefonen att den ska synkas med datorn så kan du installera drivrutinerna)

2b) Ladda hem asroot2 http://forum.androidcentral.com/htc-hero-roms-hacks/1285-cdma-hero-rooted.html#post5411

2c) Ladda hem android SDK’t http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=581577 och installera det. (och glöm allt vad Apples användarvänlighet är, försök hitta kryssrutan där du ska välja http istället för https som inte funkar)

2d) Lägg till en path till tools-katalogen så du kan köra adb från kommandoraden. Googla hur man gör detta… samma som på gamla windows XP/2000.

2e ) Försök nu följa instruktionerna för att installera asroot2, sätta rättigheterna på scriptet och få ett root-shell, följt av ett nyskapat su-kommando. http://theunlockr.com/2009/11/07/how-to-root-your-cdma-htc-hero-sprint-verizon/

3) Sen kan du ta bort databasen under punkt ett med mv kommandot och flytta den till ett annat namn.

4) reboota telefonen och gå sen in i settings->data synchronization->Google och Voilá! Den lyckas starta synkningen.

Suck. En telefon som man inte kan byta simkort på. Hur seriöst är det?

Barcelona då? Jo, det får bli ett andra besök i framtiden. Ett av de bästa turistmålen jag besökt, arkitektur, parker, städning, matställen, badstränder i centrum och inte minste trevliga och hjälpsamma personer när man som jag inte kan ett ord spanska/katalanska.

Annonser

Etiketter:

Ett svar to “Hjälp ifall din Android inte synkar med Google”

  1. sandoval Says:

    You truly cause it to seem to be not that hard with the display on the other hand in locating the following subject matter for being really an element that I think I’d by no means fully grasp. It variety of senses far too tricky and really substantial in my opinion sandoval. We’re hunting onward with your upcoming put up, I am going to make an effort to receive the comprehension of computer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: