Min dator är min borg – polisens rätt att beslagta datorer ifrågasätts

by

Polisens rätt att beslagta datorer börjar ifrågasättas starkt efter de rätt uppenbara övertrampen som begåtts de senaste månaderna. Felten vill skriva om lagarna. Rick skriver och länkar fler.

Först var det Forsken och de privatpersoner som var där som fick sina datorer plockade när polisen gjorde en alkoholrazzia mot en punkkoncert våningen under.  Förmodligen preventivt men missriktat inför COP15 som jag skrivit tidigare.  Nu senast var det Mikael Nordfeldht vars datorer blev bortfraktade efter ett samtal från Umeå kommuns IT-avdelning. Mest troligt var det en hämnd från kommunens IT-avdelning efter lite kritiska blogginlägg om en nyinstallerad webportal och att inköpen är en familjeangelägenhet. Den teorin svarar iallafall på frågan varför man inte pratade med honom. Att ringa polisen i syfte att hämnas har ju hänt förut med väldigt tråkiga konsekvenser – Lundabo angav svärsonen för FBI.

Ens liv ligger numera oftare i datorn än hemma i fotoalbumen i bokhyllan, och de måste uppenbarligen skyddas hårdare mot smutsiga metoder där polisen används som redskap av organisationer med dunkla motiv.

Annonser

Etiketter:

Ett svar to “Min dator är min borg – polisens rätt att beslagta datorer ifrågasätts”

  1. Mikael "MMN-o" Nordfeldth Says:

    Det var inte en särskilt nyinstallerad portal. De har haft den några år nu i alla fall. Det var bara ett praktexempel på hur base medias produkter är gentemot Umeå Fritid. Vilket gör det ännu mer mysko att Lars Klefbohm köper produkter från sin fru – om de suger. Pun maybe intended.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: