Lunds kommunval i Sydnytt 19.15 ikväll

by

Kommunpolitiken börjar rulla igång. Sydnytt kommer att sända ett inslag om oss i Lund nu ikväll. Temat blir troligen småpartier, varav vi har något dussin här i Skåne.

Här är bilderna från intervjun som gjordes i  AF-borgens café Athen tidigare idag.

Genomgång inför filmningen. Sydnytts reporter till vänster, därefter Kristian, Klara, Jacob och Simon.

Först fick vi byta bord för att få lite bättre ljus. Sen var det lite allmänt snack om vad vi tänkte oss, hur vi organiserade oss etc. utan micken på. Därefter skickades micken runt för ett ljudprov och testpresentationer av alla. Namn och specialintresse. ”Anders…  Hur man kan förbättra för företagen här i kommunen.” (Yeah, right, precis vad vår piratideologi innehåller 😉

Sen började intervjun där reportern ställde väldigt bra relevanta frågor och riktade micken till slumpvis person. Hur ser våra chanser ut att komma in? Vad gör vi i frågor som inte är traditionella piratfrågor? Hur jobbar vi? Hur många är teknologer? Vad vill vi göra? Varför etc…

Från vänster Sydnytts kameraman respektive reporter.

Intervjun tog strax under en timme. Vi hade roligt och sydnytt killarna var trevliga så det blev en relativt avspänd atmosfär även om TV-kameran rullade.

Avslutningsvis demades collaborativt skrivande i Piratepad av kommunprogrammet. Det filmades mest som bildbakgrund till intervjun vilket nog var tur, Jacob pratade nämligen bara om godis medan han pekade på skärmen 😉

Ikväll 19.15 i sydnytt alltså!

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Lunds kommunval i Sydnytt 19.15 ikväll”

 1. Viktor Says:

  Jag kommer förmodligen att rösta på PP i riksdagsvalet. Men varför ska jag rösta på PP i kommunalvalet? Jag ska se intervjun men jag gissar att den inte kommer att vara särskilt uttömmande pga snäva tidsramar i nyhetsprogrammet. Finns det någon bra text om piratpolitik på kommunal nivå eller är det något som ska tas fram så småningom?

  • Anders Hedberg Says:

   Hej, det är sant det du skriver. Framförallt är det ett annat perspektiv på saker och ting som vi kan bidra med.

   Jag har mer och mer kommit till insikt att riksdagspartier mer eller mindre måste vila på den struktur som finns i samhället i övrigt. Den sista spiken i kistan för min del blev en rapport om SD. SD får tack vare sina lokala organisationer betydligt bättre resultat i de kommuner där de är starka lokalt även i riksdagsvalet. De förstärker varandra på ett positivt sätt helt enkelt.

   Sen kommer många av de som idag ger sig in här i Lund så småningom att ta plats i riksdagen också. De är då mer erfarna av politiskt arbete och kommer att veta vad piratpolitiken i riksdagen kan få för konsekvenser även på lokal nivå.

   Nästa möte är hemma hos mig nu på måndag. Är du medlem och bor i Lund så ska du ha fått ett mail redan. Annars kan du slå mig en signal på 0733-320196.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: