Vad står F:et i FRA för?

by

Först sveriges dagstidningar, och sen blev Polisens websida utslagen av en attack. Vem är ansvarig för att sånt här inte ska kunna hända? Jo – vår favoritmyndighet FRA.

FRA har även i uppdrag att stödja statliga myndigheter och statligt ägda bolag med teknisk informations- säkerhet, bland annat genom IT-säkerhetsanalyser. Syftet är att göra viktiga samhällsfunktioner mindre sårbara för till exempel IT-angrepp. I detta arbete har vi stor nytta av den unika kompetens signalspaningen ger oss.

Japp. De motiverar sin berömda signalspaning med att den ger FRA en unik kompetens på det här området.  Estland och Ukraina har varit utsatta tidigare och fått vitala informationskanaler utslagna. Ingenting verkar dock hända i Sverige mer än att vi alla ska bli avlyssnade och få våra vänner kartlagda. Sluta kartlägg oss oskyldiga och sköt det jobb som behövs FRA!  Lägg resurserna på F:et som i Försvaret av våra kommunikationssystem och lägg ner A:et som står för fänge… förlåt, Antstalt.

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Vad står F:et i FRA för?”

 1. Rikard Says:

  Äsch. Alla vet att FRA står för ”FRA: Rekursiva Akronymen”.

 2. Galileo Galilei Says:

  Märkligt nog så har det inte uppmärksammats att FRA-lagen defacto gör Internet mer centraliserat och därmed mer sårbart.

  Eftersom Internet-operatörerna tvingas nu masskopiera vår kommunikation till FRA, så kommer Internet-operatörerna av praktiska och ekonomiska skäl att centralisera sina knutpunkter för bl.a peering med andra operatörer.

  Så samtidigt som FRA säger sig ”göra viktiga samhällsfunktioner mindre sårbara för till exempel IT-angrepp” så gör man tvärtom i verkligheten.

  Viktiga samhällsfunktioner blir ännu mer sårbara. Och det är mycket oklokt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: