Vem är intressant att spionera på?

by

DN skriver om en amerikansk forskare som erbjudit Israel detaljerade och hemligstämplad information. Det var iallafall vad han trodde. Längre ner i artikeln står om en annan amerikansk underrättelseofficer som på 80-talet lämnade över information om amerikanska spioner ute i arabländerna till Israel.

Det här med att databaser och organisationer läcker är välkänt, och vi har i Sverige ett kontraspionage inriktat på att stoppa den här typen av verksamhet.

Men, vad är det som kommer att vara intressant att få reda på ur FRAs och datalagringsdirektivets totalövervakningssystem för utländska intressen? Kollar man på ett annat känt fall av just spioneri i GSM system så visar det sig att det är den högsta statsledningen och andra ledande personer inom samhället som är de som kommer att övervakas av främmande intressen. I det grekiska fallet var det premiärministerns, hans frus, försvarsministerns, utrikesministerns, justitieministerns (Hej Bodström!), partiledarnas, och några kulturkändisars mobiltelefoner som avlyssnades…

Tänkte inte på det… som uppfinnaren i Lorry sa.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: