Pirater – gå med i skytteklubben och träffa folk!

by

I torsdags hade Ronny fixat en teambuilding-aktivitet för pirater som inte skickades ut via något centralt utskick, utan mer informellt. Orsaken var att platserna var starkt begränsade. Vi som anmält oss och fick plats tog oss till Ystad prick klockan 18.00 (*host* – tack för att ni väntade på mig!) Väl där visade det sig att det var pistolskjutning!

Mitt förhållande till vapen och militären i övrigt kan väl betecknas som komplicerat, men jag är iallafall barnsligt förtjust i allt från Trebuchets till kanoner sen föräldrarna släpade mig till Wasa-museet när jag var liten. (Man blir allt lite avundsjuk på den här killen som ska bli guide på museét 😉

Skytte i Ystad

Skytte i Ystad

På bilden ser ni Henrik som var skytteledare och hade hand om banan och Adrian som siktar mot tavlan.  Efter säkerhetsgenomgångar och laddning av pistolerna med fem skott var fick vi ställa upp oss på ett led och skjuta med pistolerna. Först på tio meters avstånd och sen som på bilden på 30 meter. Det blev inte många träffar inom tavlans markering på 30 metersavståndet, men skoj var det.

Som avslutning fick de som ville prova Gerhards Magnum-revolver. Den var det tryck i minst sagt, snudd på obehagligt mycket. Thomas sköt till och med av pinnen till måltavlan med den så pappfiguren föll i backen.

Stort tack till Ronny som fixade eventet, Henrik som skötte banan och visade oss hur man sköt samt Gerhard som fick sitta till klockan 2 på natten och putsa rent revolvern!

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: